De la ce varsta pot invata copiii o limba straina

4 motive invatare limbi straine
Copiii absorb informatiile ca un burete, iar parintii se gandesc daca nu este o idee buna sa transforme aceasta abilitate intr-un avantaj cand vor creste mari. Invatarea unei limbi straine este mai mult decat o necesitate, dar de la ce varsta este indicat sa-ti duci copilul la cursuri?

Cu cat mai devreme, cu atat mai bine, spun specialistii care aduc ca argumente rezultatele obtinute de copiii proveniti din familii bilingve. Copiii care invata de mici o a doua limba isi dezvolta mai bine memoria si abilitatile de ascultare.

Potrivit unor studii publicate in Psychological Science, persoanele care gandesc intr-o alta limba decat cea materna, iau deciziile mai rapid, iar pe termen lung acest lucru ii ajuta sa se protejeze impotriva bolilor degenerative cauzate de batranete.

„Copiii se nasc cu abilitatea de a invata orice limba din lume. Pe masura ce inainteaza in varsta, se inchid anumite <usi> ale achizitiilor lingvistice. Cu cat invata mai devreme, cu atat mai bine. De preferat ar fi ca inainte de varsta pubertatii (12-13 ani), copiii sa fie capabili sa vorbeasca cel putin o limba straina cu accent nativ”, a explicat Caryn Antonini, creatorul Early Lingo (earlylingo.com). Copiii pot invata si de la un parinte care nu stapaneste fluent o limba straina. Important este ca cel mic sa fie expus de la o varsta cat mai frageda unei limbi straine, prin jocuri, cantece, imagini, filme.

Afla aici care sunt ofertele Delta Pro Future pentru cursurile de limba engleza si limba germana pentru copii.

Nu stii ce limba straina sa alegi pentru copilul tau? Citeste aici limbi straine pe care copiii ar trebui sa le invete.

Sursa: parents.com

Related Posts