5 motive sa inveti limba germana

5 motive sa inveti limba germana

Din multitudinea de limbi straine pe care le-ai putea invata, germana nu este prima optiune in multe cazuri. Si totusi, limba germana ar trebui invatata din mai multe motive. Vi le enumeram mai jos.

1. Germana e usor de invatat
In ciuda tuturor miturilor ca limba germana este grea, in ciuda tuturor glumelor care se fac pe seama cuvintelor lungi, daca stii limba engleza ai deja un avantaj. Atat limba engleza, cat si limba germana au radacini germanice si foarte multe cuvinte sunt asemanatoare. De exemplu: water este Wasser (apa), father este Vater (tata). Nu ai nevoie de un alt alfabet, asa cum ai avea nevoie daca ai invata limba rusa, chineza sau araba.

2. Germana este limba inventiilor si inovatiilor
Despre Germania se spune ca este tara poetilor si filosofilor. Goethe, Kafka, Brecht, Man, Kant, Hegel, Nietzsche, Heidegger, Mozart, Bach, Schubert, Beethoven si Wagner sunt numai cateva nume de care sigur ai auzit si care au fost vorbitori de limba germana. Daca studiezi lista premiilor Nobel vei observa numarul impresionant al germanilor care au fost recompensati pentru activitatea lor in fizica, medicina, chimie, literatura etc. Lor li se adauga si alti vorbitori de germana din Elvetia si Austria.

3. O poarta catre o educatie inalta
Universiatile Germane au o reputatie internationala excelenta. In anul 2011, Germania a fost principala destinatie a studentilor din strainatate. Peste un sfert de milion de straini s-au inregimentat in scolile germane.

4. Germania este o putere economica
Germania este interesanta nu doar din punct de vedere academic, ci si economic. Germania are una dintre cele mai puternice economii din Uniunea Europeana. In Germania isi au sediul numeroase corporatii internationale, in special din domeniul tehnologic. Siemens, Volkswagen, Adidas, Lufthansa sunt doar cateva exemple. CeBIT, cea mai mare expozitie de tehnologia informatiei, si IFA, targul consumatorilor de electronice, se desfasoara in Germania. Iar Berlinul se transforma usor-usor in varianta europeana a celebrei Silicon Valley din Statele Unite.

5. Germana este limba nativa a celor mai multi oameni din Europa
Limba germana este limba oficiala in Germania, Austria, Belgia, Elvetia, Luxemburg, Liechtenstein, Tirolul de Sud (Italia), insa este recunoscuta oficial si in Krahul (Slovacia), Namibia, Vatican, voievodatul Opole (Polonia), Raionul National German Halbstadt (Rusia), Danemarca, Republica Ceha, Ungaria, Romania. Invata germana si vei avea aproximativ un milion de posibili interlocutori.

Daca te-ai hotarat sa inveti limba germana, Delta Pro Futureeste locul unde gasesti cei mai buni profesori si cele mai avantajoase preturi. Iti poti aduce si copilul)!

Sursa: fluentu.com Foto: Pixabay.com https://pixabay.com/en/german-germany-board-school-64270/

Related Posts