4 motive pentru care toti copiii ar trebui sa invete limbi straine

4 motive invatare limbi straine

Pana nu demult, invatarea unei limbi straine era considerata un atu atunci cand plecai in vacanta in alta tara. Cu timpul, insa, s-a dovedit ca invatarea unei limbi straine presupune mai mult decat avantajul de a putea comanda la restaurant sau de a putea cere indicatii cu privire la un traseu, atunci cand vizitezi o tara straina.

Iata 4 motive pentru care toti copii ar trebui sa invete cat mai devreme limbi straine.

1. Imbunatatirea performantelor academice
Invatarea unei limbi straine intareste informatiile dobandite in limba materna si cultura generala. Pentru ca invatarea unei limbi straine nu presupune doar cunoasterea vocabularului si a gramaticii limbii respective, ci si cunoasterea altor informatii ce tin de cultura tarii respective (istorie, geografie, literatura etc.).

Delta Pro Future organizeaza cursuri de limba engleza si limba germana pentru copii, toate grupele de varsta. Mai multe detalii aici.

2. Dezvoltarea creierului
Expertii spun ca un copil ar trebui sa inceapa invatarea unei limbi straine cat mai devreme posibil. Studiile au arata ca in creierului unui copil se activeaza mai multe zone atunci cand invata o limba straina, iar aceasta capacitate scade odata cu inaintarea in varsta. Varsta propice pentru inceperea invatarii unei limbi straine este 2 ani, insa la fel de propice este si perioada 2-6 ani pentru inceperea studierii primii limbi straine. Dupa varsta de 7 ani, invatarea unei limbi straine incepe sa devina mai dificila. Duse si mai departe, cercetarile au scos in evidenta faptul ca invatarea unei limbi straine contribuie la incetinirea procesului de declin cognitiv. Boli precum Alzheimerul si dementa pot fi tinute in frau cu invatarea unei limbi straine.

Delta Pro Future organizeaza cursuri de limba engleza si limba germana pentru adulti. Mai multe detalii aici (http://www.deltaprofuture.ro).

3. Cimentarea cunostintelor de limba materna
Invatarea gramaticii unei limbi straine cimenteaza cunostintelor in limba materna. Miturile privind „confuzia bilingva” n-au fost confirmate. Copiii care stiu cel putin doua limbi straine pot face foarte bine distinctie intre ele, fara sa le incurce.

4. Conectarea cu propria cultura, dar si cultura altor popoare
Cunoasterea unei limbi straine nu contravine dezvoltarii nationalismului, dimpotriva. Un copil care invata limbi straine este mai constient de mostenirea culturala a poporului sau pe masura ce invata despre cultura si civilizatia altor popoare.

Sursa: Pgeveryday.com

Related Posts